Choď na obsah Choď na menu
 


17. 2. 2015

Verí, že sa čoskoro vráti...

verizesacoskorovarit.jpg

 

 

 

Považskobystrické futbalistky štartujú v ročníku 2014/2015 v druhej najvyššej súťaži. Jednou z hráčok je aj Radka Zlatošová, hoci kvôli zraneniu kolena už dlhšiu dobu nehrala. Verí, že po operácii sa vráti do futbalového kolotoča a znova zakúsi svoju športovú vášeň.

Kedy ste začínali s futbalom?

Už odmalička ma to ťahalo k športu, najskôr k atletike. Potom sa u mňa striedal najmä basketbal s futbalom. Aktívnejšie som sa však začala futbalu venovať až na druhom stupni základnej školy, kedy som prvýkrát vyskúšala tréning s dievčatami na ihrisku v Orlovom.

Zahrali ste si v detstve futbal aj s chlapcami?

Samozrejme, pamätám si super zápasy s chlapcami na ihrisku pred panelákom, ktoré končili, až keď bol niekto príliš unavený. Bolo mi jedno, že iné dievčatá „piekli" koláče z blata, mňa viac bavilo hrať futbal. Súťažný zápas som však s nimi nikdy nehrala.

Ak televízie dávali futbalové zápasy, rada ste sa na ne pozerali? Ktoré svetové tímy najviac obľubujete a prečo?

Vždy si rada pozriem dôležitý zápas. Majstrovstvá sveta vo futbale si nemôžem nechať ujsť a takisto ani Ligu majstrov. Najradšej mám anglický klub FC Liverpool, pretože má najlepších fanúšikov a skvelých hráčov. Čo sa týka ženského futbalu, najradšej pozerám zápasy VfL Wolfsburg – najlepšieho ženského tímu v Európe, takisto mám rada aj Bayern Mníchov.

Páčia sa vám tréningy vášho trénera Michala Sárinca? Vie vás v zápasoch o body správne vyburcovať?

Ja, osobne, mám každý tréning rada a vždy idem naplno. Tréner sa zameriava na hernú aj kondičnú stránku, takže si myslím, že je to fajn. Jediné, čo ma mrzí, je slabšia účasť spoluhráčok na tréningoch. Čo sa týka zápasov, vždy hrajú lepší polčas tie krajné hráčky, ktoré sú na trénerovej strane, takže vplyv na nás má. Cez polčas si rozoberieme našu hru, poradí nám čo máme robiť, občas, samozrejme, aj skritizuje, ale keď je treba, dokáže nás aj vyburcovať.

Akú úroveň má 2. liga žien, v ktorej pôsobí Považská Bystrica?

Druhá liga je o niečo slabšia ako prvá, avšak aj v tej prvej sa nájdu veľké rozdiely medzi jednotlivými tímami. Myslím si, že úroveň hry a jednotlivých hráčok ide vyššie každým rokom a zlepšuje sa to, aj keď s mužským futbalom sa to porovnávať, samozrejme, nedá. Aj v tejto lige však možno vidieť pekné zápasy a góly.

Aké vekové zloženie má váš tím?

V tíme sú prevažne hráčky, ktoré študujú na strednej alebo vysokej škole. Nájde sa však aj pár starších. Okrem žien máme aj žiačky, ktoré sú mladšie ako 15 rokov.

Aký je zatiaľ váš najväčší futbalový úspech?

Asi 4. miesto na Majstrovstvách Slovenska žiačok stredných škôl, kedy sme boli herne lepším tímom v semifinále. Avšak nakoniec sme podľahli v penaltovom rozstrele a v zápase o 3. miesto už bolo cítiť sklamanie z prehry.

Na majstrovských dueloch často vídať i vašich rodičov. Hrá sa vám vtedy lepšie, alebo to nevnímate?

Hrá sa mi lepšie. Som rada, že ma chodia povzbudzovať a som si istá, že pre každého človeka je šťastím, keď ho jeho najbližší podporujú v tom, čo má rád.

Čo myslíte, na ktorom mieste v tabuľke asi skončí tento rok Považská Bystrica?

Naše ciele sú vysoké, ale myslím si, že prinajhoršom skončíme na treťom mieste.

Kam by ste to chceli vo futbale dotiahnuť?

Momentálne je pre mňa najdôležitejším cieľom znovu začať pravidelne hrávať po zranení kolena a potom zvyšovať záťaž. Uvidím, ako ďaleko sa dostanem a ako na tom budem zdravotne.

Ján Borčányi, foto: autor

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.